⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Lammläggsgryta

4 pers

4 lammlägg
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
4 morötter
5 tomater
5 dl rödvin
1 burk blandade oliver (cirka 215g avrunnen vikt)
2 tsk torkad timjan
salt, peppar
2 lagerblad
1 msk kumminfrön
2 msk redning

Tillbehör: jasminris eller potatismos

Hetta upp smör i en gryta och bryn lammläggen runt om så de får yta. Krydda med salt och peppar. Hacka löken. Klicka i extra smör i grytan och ha ner löken. När den mjuknat, ha ner hackad vitlök, morötter och tomater. Låt det fräsas under omrörning några minuter. Slå sedan på vinet, rör i redningen och ha ner malen timjan, salt och peppar. Lägg ner lagerblad och kumminfrön. Lägg på locket och låt sedan grytan puttra i 2-3 timmar på låg värme. Servera med ris.